Vsak novi model BMW X utira nove poti. S premiero prvega modela BMW X (BMW X5) leta 1999, je BMW Group oživel segment vozil Sports Activity Vehicle (SAV) – na vrhu katerega ostajajo modeli BMW X. Modela BMW X3 in BMW X1 sta bila prav tako prvi vozili SAV v svojem razredu in še danes narekujeta tempo konkurenci. Ta razvoj pa je maja 2008 uvedel novo dimenzijo s predstavitvijo BMW X6 – prvega Sports Activity Coupé (SAC).

Še danes edinstven koncept je prvič združil robusten videz modela BMW X s čustveno avro in športnim karakterjem BMW Coupé. O neomajni popularnosti prvega BMW SAC pričajo visoki rezultati prodaje. Kratka zgodovina serije BMW X je že uspešna. Odkar se je na cestah pojavil prvi model BMW X, se krivulja povprečne prodaje modelne serije BMW X stalno dviguje: danes je od štirih prodanih novih avtomobilov BMW eden model BMW X.

bmw-x4-2_800x500

BMW Group z BMW Concept X4 sedaj ponuja vpogled v prihodnost družine BMW X. Že bežen pogled zadostuje, da se prepozna eleganca povezave kvalitet modela BMW X z geni BMW Coupé. Novi koncept Sports Activity Coupé iz BMW je zasnovan, da nadaljuje zgodbo o uspehu BMW X6 v novem razredu vozil. Privlačna razmerja, kompaktne konture in številni vrhunski detajli ponujajo edinstven značaj avtomobila, ki kipi od čustvene privlačnosti, dinamike in moči, torej lastnosti, ki jih gre pričakovati od modela BMW X, pri tem pa zagotavlja izjemno zmogljivost in vozno dinamiko. Vse to prihaja na trg predvidoma že v letu 2014, ko bo serijski model BMW X4 zapustil proizvodne linije in se podal na cesto. Drugi Sports Activity Coupé v modelni seriji blagovne znamke bodo izdelovali v ameriški tovarni BMW v mestu Spartanburg. Tam se nahaja strokovni center za modele BMW X in izdelujejo tudi BMW X5, BMW X6 in BMW X3.

bmw-x4-3_800x473

Športni značaj BMW Concept X4 poudarjajo tudi njegove dinamične linije in dimenzije. Z dolžino karoserije 4.648 mm, širino 1.915 mm in višino 1.622 oddajajo dimenzije zunanjosti športno eleganco in privlačno robustnost. Poleg dolgega pokrova motorja, kratkih previsov in nazaj pomaknjene potniške kabine, vključujejo značilni elementi BMW dolgo medosno razdaljo 2.810 mm, medtem ko 21-palčna lahka aluminijasta platišča dodatno poudarijo športnost tega Sports Activity Coupé.