Nova Mazda6 je prejela prestižno mednarodno priznano nagrado Red Dot Design Award, ki jo podeljujejo za izjemne dosežke na področju industrijskega oblikovanja.

mazda 6 red-dot-awardsŽirija sestavljena iz 37 članov, mednarodno priznanih neodvisnih strokovnjakov s področja oblikovanja, oblikovne dosežke ocenjuje na podlagi devetih kriterijev. Pri Mazdi6 so še posebej pohvalili oblikovno inovativnost že večkrat nagrajenega oblikovalskega pristopa Kodo, ki posnema eksplozivno sproščanje energije izraženo pri gibanju atletov ali živali v divjini. Hkrati simbolizira agilnost in dinamičnost Mazdinih vozil, imenitno usklajeno s hišno filozofijo snovanja avtomobilov, ki omogoča veselje v vožnji. Tudi zato je Mazda doslej že prejela nagrade Auto Bild 2012 European Design Award (za model Mazda CX-5, prvi model s Kodo oblikovanjem) ter nagrado Automotive Brand Contest 2012 v segmentu konceptnih vozil za študijo Takeri.

Prav na oblikovni osnovi koncepta Takeri je nastala nova Mazda6. Mazdin drugi model v družini Kodo, ki hkrati združuje tudi vse napredne tehnologije SKYACTIV in omogoča občutek Jimba Ittai – poenotenje voznika in avtomobila. Skupaj s trajnostno Zoom-Zoom vizijo podjetja v najbolj napredni formi doslej, je Mazdin najnovejši model med vodilnimi v svojem segmentu v smislu porabe goriva, zmogljivosti in varnosti.

»Z novo Mazdo6 smo želeli in dosegli, da se zanjo obračajo glave na cestah širom sveta in da razburka čustva še tako brezbrižnega obiskovalca. Njena oblika draži in vzpodbuja, da že ob pogledu na Mazdo6 dobite željo sesti za volan in voziti.« poudarja Peter Birtwhistle, glavni oblikovalec v Mazdinem evropskem centru za raziskave in razvoj. »Nagrada Red Dot Award je prestižen dokaz tega, kar smo na področju industrijskega oblikovanja pri Mazdi uspeli doseči z oblikovalsko filozofijo Kodo.«

mazda6 limo IMG_8929popr wp

O nagradi Red Dot Award
Podeljujejo jo že od leta 1955, ko je pobudo zanjo dal nemški oblikovalski center Design Zentrum Nordrhein-Westfalen, danes pa sodi med najpomembnejše nagrade na področju industrijskega oblikovanja na svetu. Mazda in ostali nagrajenci, ki so bili izbrani med 4.662 prijavljenimi izdelki 1.865 proizvajalcev iz 54 držav sveta bodo nagrade prejeli 1. julija na slovesnosti v gledališču Aalto v Essnu. Z nagrado izdelki dobijo prestižno možnost prikaza »red dot« znaka, ki je mednarodno priznan simbol kakovosti oblikovanja.