Zadnji izsledki Warranty Direct kažejo, da so najzanesljivejši japonski avtomobili. Nekaj presenečenj je tudi v najslabši deseterici. Nemška zanesljivost ni tako velika kot verjamejo mnogi, saj imajo med najmanj zanesljivimi motorji svoje tudi Audi, BMW in Volkswagen.

Warranty Direct je proučila podatke 50,000 zavarovalnih polic in ugotovila , da so se najbolj kvarili motorji MG Rover. Res pa je, da so vozila tega proizvajalca zaradi staranja voznega parka in nizkih vrednosti rabljenega vozila najbrž tudi med najslabše vzdrževanimi. Med še vedno aktivnimi proizvajalci se je najbolj kvaril Audi takoj za njim pa je razočaral tudi MINI. Na neslavni lestvici najbolj pokvarljivih sta se znašla med drugim še BMW in Volkswagen, ki sta bila sedmi oziroma deveti. Najzanesljivejši motorji so bili japonski (Honda in Toyota), Mercedes-Benz pa rešuje nemško čast na tretjem mestu lestvice zanesljivih..

Študija je razkrila tudi velikanske stroške, ki lahko doletijo nekatere lastnike ob določenih okvarah. Tako je, na primer, Warranty Direct za popravilo motorja na Range Roverju Vogue pred kratkim morala odšteti kar 12,998.46 £, za popravilo nekega Range Rover Sporta pa celo 14,853.60 £.

Direktor Warranty Direct Duncan McClure Fisher je o raziskavi povedal: »Okvare motorjev so največja nočna mora lastnikov avtomobilov, saj popravila le-teh lahko vodijo do astronomskih stroškov.Že res, da je okvar motorja morda manj kot okvar drugih sklopov, zato pa se stroški popravila skoraj vedno merijo v tisočih funtov, in to zlasti pri vozilih, ki jim je že potekla garancija.«