Kot kažejo podatki vodilne agencije za spremljanje avtomobilske panoge in trendov, podjetja Polk, je Ford Focus uradno najbolje prodajani avtomobilski model na svetu, Ford Fiesta pa je na prvem mestu med manjšimi kompaktnimi avtomobili. Podatki agencije Polk o registracijah so razkrili, da je bilo po vsem svetu v letu 2012 registriranih skupno 1.020.410 kompaktnih Focusov, kar mu je zagotovilo naslov najbolje prodajanega vozila v skupnem merilu. Ford Fiesta se je s 723.130 registracijami v lanskem letu uvrstila na prvo mesto med manjšimi kompaktnimi vozili.

Fiestin najnovejši uspeh potrjuje tudi podatek podjetja za analize avtomobilskih podatkov JATO Dynamics*, da je bil ta Fordov globalni model v segmentu B najbolje prodajani majhen avto v Evropi, saj so evropski kupci novo Ford Fiesto kupili v povprečju vsaki dve minuti.

Za Focusovo zmago ima zasluge tudi povpraševanje kupcev na Kitajskem in v ZDA. Število registracij na Kitajskem se je lani povečalo za 51 odstotkov, po Polkovih podatkih pa ob upoštevanju svetovnih razsežnosti na tem trgu prodajo vsakega četrtega Focusa. Prodaja v ZDA se je v letu 2012 povečala za 40 odstotkov, kar je prispevalo k globalni rasti prodaje avtomobilov.