Volvo je na avstralski trg premierno poslal različico S60 Polestar. Vozilo je bilo razvito na podlagi 17- letnih izkušenj Volva v motošportu. V Avstraliji bo “nabriti Šved” naprodaj konec junija 2013. Čas predstavitev modela na drugih trgih trenutno še ni znan. 

Za brezkompromisne vozne lastnosti je podvozje opravilo več tisoč kilometrov testiranj po Evropi. Od Španskih vijugastih cest, nemškega “Autobahna”, do ledeno mrzle Švedske. Poleg inženirjev so testiranja opravljali tudi dirkači Volvo Polestar Racing, ki so del razvojne ekipe.

Volvo-S60-Polestar-2_800x456

Volvo S60 Polestar tako temelji na tehnologiji iz dirkalnih avtomobilov Polestar, ima blažilni sistem Öhlins, izjemne zavore in podvozje. Pravtako je bil razvit novi aerodinamični paket, vključno z zadnjimi krilci in difuzorjem – vse je bilo preizkušeno in modificirano v Volvovem zračnem tunelu v sodelovanju z Volvovo ekipo raziskav in razvoja. 6-valjni Volvov turbo T6 motor je bil optimiziran s Polestarjem z večjim turbo polnilnikom, novim hladilnikom polnilnega zraka in dirkaško izpušno cevjo; rezultat je 257 kW (350 KM) moči in več kot 500 Nm navora. S60 Polestar pospeši od 0-100 km/h v samo 4,9 sekunde, s 6-stopenjskim Polestar samodejnim menjalnikom, ki se ponaša tudi s sistemom za nadzor nad speljevanjem launch control, in štirikolesnim pogonskim sistemom Haldex 4WD. Vozilo doseže hitrost 250 km/h.