Novi BMW Z4 predstavlja že uveljavljene, a vseeno privlačno sodobne interpretacije tradicionalnega koncepta roadster. Ponuja 11 barvnih zaključkov zunanjosti. Privlačne linije poudari dodatni paket M Sport, ki ponuja podvozje M Sport, 18-palčna M lahka aluminijasta platišča in M aerodinamični paket z velikimi odprtinami za zrak na sprednjem delu in intarzijo zadka v kovinski barvi Anthracite.

BMW Z4

V notranjost Z4 pridobi športne sedeže, M usnjen volan, M naslon za nogo na strani voznika,  M zaključki pragov vrat in stropna obloga v barvi Anthracite. Okrasna letev Aluminium Carbon, usnjena M glava prestavne ročice in sive številčnice instrumentne plošče dodajo piko na i ambientu notranjosti.

BMW Z4 sDrive18i prihaja na trg kot novi osnovni model. Poganja ga 2,0-litrski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo in največjo močjo 115 kW pri 5.000 vrt/min. Nova različica štirivaljne enote ponudi največji navor 240 Nm med 1.250 in 4.400 vrt/min. BMW Z4 sDrive18i je v sklopu osnovne opreme opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, medtem kot je mogoče v sklopu dodatne opreme izbrati tudi 8-stopenjski športni avtomatski menjalnik. Novi model pospeši od 0 do 100 km/h v 7,9 sekunde (avtomatski menjalnik: 8,1 sekunde) in doseže največjo hitrosti 221 km/h (220 km/h). Povprečna poraba goriva BMW Z4 sDrive18i po evropskem testnem krogu je 6,8 litra na 100 kilometrov tako pri izbiri ročnega kot avtomatskega menjalnika. Emisije CO2 znašajo 159 gramov na kilometer. V ponudbi so še motorji sDrive20i, sDrive28i, sDrive35i in sDrive35is. Vse različice že izpolnjujejo pogoje emisijskega standarda EU6.

BMW Z4

Obseg sistemov za pomoč vozniku in mobilnih storitev v sklopu BMW ConnectedDrive se je znova povečal. Novi BMW Z4 je mogoče opremiti z elementi, kot so senzor za dež, prilagodljiv snop žarometov in pomočnik za dolge luči. Tempomat s funkcijo zaviranja in sistem za pomoč pri parkiranju. Možnost ConnectedDrive Services ob izbiri navigacijskega sistema Professional omogoča uporabo informativnih in zabavnih spletnih vsebin znotraj vozila. Ta sistem je potrebno vgraditi, da bi se omogočil dostop do portala BMW Online in Apps preko nadzornega prikazovalnika in krmilnika iDrive. Lastniki Apple iPhone lahko uporabljajo BMW Apps na primer za sprejem spletnih radijskih postaj, si prikazujejo objave Facebook in Twitter na zaslonu in si jih predvajajo. Obseg sklopa BMW ConnectedDrive, ki je na voljo za novi BMW Z4, prav tako vključuje BMW TeleServices, BMW Remote Services, Concierge Services in inteligentni klic v sili z avtomatskim lociranjem vozila in prepoznavanjem resnosti nesreče. Najnovejši dodatki iz sklopa BMW ConnectedDrive skupaj zagotavljajo svež elan in navdahnejo BMW Roadster z privlačnostjo in individualnostjo.