General Motors je oznanil, da bo vložil 230 milijonov evrov v nove zmogljivosti testiranja v Evropski avtomobilski razvojni center na sedežu Opla v Rüsselsheimu ter v centru za testiranje vozil v Dudenhofnu. Naložba bo imela ključni pomen pri razvoju nove generacije Oplovih motorjev, ki bodo zagotovili najzahtevnejša evropska in globalna merila za sestavo izpušnih plinov. V okviru naložbe bodo zgrajeni nov bencinski servis, zvočni laboratorij in zgradba za analize varnosti.

Novi dinamometer za motorje bo nadomestil dosedanjega in omogočil razvoj motorjev do leta 2020 in naprej. Še več, fleksibilne preizkuševalne celice bodo povečale učinkovitost razvoja in preizkušanja. Ta najsodobnejši laboratorij bo tesno povezan z razvojnima oddelkoma za motorje v Pontiacu in Torinu.

Del naložbe bo usmerjen v testni center v Dudenhofnu. Center bo pridobil nove zmogljivosti z novo mokro vozno površino in dinamometre za pomembna testiranja s ciljem doseganja posebej omejenih izpustov. Oprema bo omogočala globalno usklajenost postopkov testiranja in primerjavo pridobljenih podatkov. Na osnovi temeljnega dogovora, sklenjenega 28. marca, je delavski svet pred dnevi z upravnim odborom sklenil tudi dogovor o bolj fleksibilnih pogojih dela v Evropskem avtomobilskem razvojnem oddelku v Rüsselsheimu, v katerem deluje več kot 6000 visoko kvalificiranih strokovnjakov.

Naložbe v Oplov dizajn, inženiring vozil, razvoj pogonskih sklopov in človeške vire dokazujejo zaupanje GM v lokalne zmogljivosti in dolgoročno Oplovo uspešno poslovanje. Z dodatnimi tehničnimi viri in izboljšavami bo Opel imel še naprej vidno vlogo v dizajnu, inženiringu in izdelavi novih vozil ter pogonskih sklopov zase in za druge blagovne znamke pod okriljem GM.