Volkswagen je predstavil najvarčnejšega Golfa – BlueMotion. Vozilo poganja 1,6-litrski dizelski agregat, ki proizvede 81 kW/110 KM moči in 250 Nm navora. Pogon se preko 6-stopenjskega menjalnika prenaša na sprednji kolesni par.

Golf BlueMotion sedme generacije na 100 prevoženih kilometrov v povprečju porabi 3,2 litra goriva, kar je za 15 odstotkov manj kot predhodnik. Tako je možno s polnim rezervoarjem prevoziti tudi do 1500 kilometrov. Najvarčnejši Golf v ozračje izpusti le 85 g/km ogljikovega dioksida.

Za dosežene rezultate so vozilu dodelali aerodinamiko. Dodan je strešni spojler, podvozje je znižano za 15 mm, zmanjšane so reže za dotok zraka, optimizirano je hlajenje in posebno so oblikovane zaščite podvozja. Koeficient zračnega upora znaša 0,27. Golf BlueMotion pa je tudi za 49 kg lažji od “standardnega” Golfa.

K prihranku goriva pripomorejo še rešitve kot so sistem Star&Stop, pnevmatike z majhnim kotalnim uporom, sistem za regeneracijo zavorne energije, prilagojen 6-stopenjski menjalnik. Golf BlueMotion je opremljen na nivoju opreme Trendline. V Sloveniji ga lahko pričakujemo letošnjo jesen.