Maserati začenja svoje sodelovanje s 70. beneškim filmskim festivalom v vlogi glavnega sponzorja, s čimer še dodatno utrjuje vezi med prestižnim filmskim festivalom in Skupino Fiat. Maserati bo kot ekskluzivno uradno vozilo skrbel za prevoz slavnih udeležencev dogodka. Maseratijeva vozila bodo vseskozi prisotna tudi ob rdeči preprogi, po kateri se bodo sprehodili slavni gostje ter zvezdniki beneškega filmskega festivala.

Maserati ima s filmskim svetom že spletene vezi, saj so zapeljivi Maseratijevi modeli nastopili že v mnogih filmih. Prvi, kronološko gledano, je film Kronika neke ljubezni (Cronaca di un amore) iz leta 1950, režiserja Michelangela Antonionija. Protagonista filma sta bila lepotica Lucia Bosè ter nič manj elegantni Maserati A6 1500, prvi granturismo v Maseratijevi paleti.

Skozi leta je za volan Maseratija na velikem platnu sedlo mnogo velikih filmskih zvezd, med njimi Ugo Tognazzi, Vittorio Gassman, Kirk Douglas, Glen Ford, Rock Hudson, David Niven, Peters Sellers in Alain Delon.

Bradley Cooper - GranTurismo - Limitless

V zadnjem obdobju je Maserati nastopil v ameriškem filmu Oceanovih 13 (Ocean’s Thirteen) in v francoskem filmu Prijatelja (Intouchables) – v obeh primerih je bil zvezdnik Maserati Quattroporte. V filmu Odklenjen (Limitless) pa so nastopili Robert De Niro, Bradley Cooper in Maserati GranTurismo

Pred bližnjim praznovanjem 100 letnice znamke, Maserati beleži hitro rast. V 65 državah po vsem svetu odločno potrjuje svojo vlogo mednarodnega ambasadorja italijanske odličnosti. Maserati z žarom izraža to odličnost vsak dan v svojih modelihGranTurismo, GranCabrio, novi Quattroporte in Ghibli, ki se z odličnostjo ponašajo tudi na področju zmogljivosti in šarma.