Novi konceptni Ford S-MAX nosi poteze najnovejšega Fordovega globalnega oblikovnega jezika z visoko nameščeno masko pred hladilnikom in nazaj zamaknjenimi organskimi žarometi s svetili LED. Pokrov motornega prostora tekoče prehaja v vetrobransko steklo s strmim naklonom, ki s prehodom ustvarja edinstven videz steklene panoramske strehe.

Vsestranska notranjost omogoča razporeditev sedežev za prevoz od štirih do sedmih potnikov in je jasno osredotočena na voznika. Visoko nameščena armaturna plošča, obloge vrat in inovativna zasnova stropa zagotavljajo občutek izjemne prostornosti, odlični materiali, med katerimi je tudi ultra-mehko usnjeno oblazinjenje armaturne plošče, pa poskrbijo za dovršeno okolje.

Konceptnega S-MAX-a odlikujejo napredne tehnologije za varnost in priročnost vključno z inteligentnim sistemom za zaščito s pomočjo pred trčenjem, ki prepoznava pešce in samodejno zavira, če grozi trčenje. Zaslon z dvojnim prikazom na srednji konzoli omogoča, da voznik spremlja pomembne informacije, medtem ko sovoznik uživa v gledanju filma.

“S tem povsem novim konceptom vstopa Ford S-MAX na povsem novo raven izkušenj,” je povedala Barb Samardzich, podpredsednica za razvoj izdelkov pri Fordu Evropa. “Ker želimo, da uporabnikom S-MAX-a v življenju ne bi bilo treba sklepati kompromisov, smo tak pristop ubrali tudi pri vseh vidikih oblikovanja in izdelave.”