Anketa med več kot 75.000 uporabniki spletnega avtomobilskega portala AutoScout24 je pokazala, da je Ford Mustang najbolj zaželen klasičen avto v Evropi. 

Skupno je kar 37 odstotkov Evropejcev – iz Avstrije, Belgije, Francije, Nemčije, Nizozemske, Italije in Španije – izbralo Forda Mustanga kot klasičen avto, ki bi ga najraje imeli. Pri izraziti zmagi pred tekmeci je morda pomagala tudi potrditev, da bo kmalu na voljo v Evropi. Na drugo mesto se je uvrstil BMW M1 (20 odstotkov glasov), na tretje pa Volkswagnov hrošč (11 odstotkov).

Mustang je s svojim prihodom na trg leta 1964 v hipu navdušil na milijone ljudi, saj je predstavljal življenjski slog, po katerem so hrepeneli. Pojavil se je v skoraj 3000 filmih in televizijskih oddajah, omenjajo ga številne pesmi, ljubitelji po vsem svetu prirejajo paradne vožnje, z modelčki pa se igrajo že otroci – strast povezuje občudovalce Mustanga ne glede na geografsko lokacijo ali starost.

Mustang bo leta 2014 praznoval 50-letnico, zato so pri Fordu ta legendarni športni avto postavili v soj žarometov in za navdušence po vsem svetu pripravili novo serijo videoposnetkov “Mustang Countdown”.