Pet mesecev zatem ko je izzval štoparico najbolj slavne gorske dirke na svetu, se je dirkalnik 208 T16 Pikes Peak znova zavihtel v soju luči ob prejemu dveh nagrad svetovnega slovesa: “reli vozilo leta”, ki mu jo je podelil Autosport in “dirkalnik leta” od revije Top Gear.

Ob času 8’13’’878, ki ga je Sébastien Loeb, 30. junija 2013, dosegel za volanom Peugeota 208 T16 Pikes Peak, ni nihče ostal ravnodušen. Zverinski proporci, divja razmerja med težo in močjo: 875 kg / 875 konjskih sil za zmogljivost, ki je skoraj enaka, če ne večja kot pri dirkalnikih formule 1 … Celotno vozilo so v zgolj štirih mesecih zasnovali v delavnicah tovarne Vélizy … To pa je pravi podvig, ki je uspel “levji” ekipi Peugeot Sport! To so seveda opazili tako specialisti kot tudi širša javnost.

Tako je dirkalnik 208 T16 Pikes Peak prejšnji konec tedna na letošnji podelitvi Autosport Awards, ki je visoko cenjena v mednarodnih krogih avtomobilskega športa, prejel trofejo “reli vozilo leta”. Zgolj nekaj dni kasneje pa je bil Peugeot na gala večeru podelitve Top Gear Awards ponovno počaščen z nagrado “dirkalnik leta”. Tudi ta seveda sodi med najbolj prestižne dosežke na svetu!

Bruno Famin, direktor ekipe Peugeot Sport: “Na ti dve nagradi smo očitno neizmerno ponosni in počaščeni. Junija smo na dirki Pikes Peak vedeli, da bomo priča nečemu izjemnemu. Sedaj se zavedamo, koliko zanimanja je to sprožilo med mediji, v širši javnosti in tudi na interni ravni podjetja. Ti dve nagradi sta nekaj izjemnega. Zelo smo ganjeni in te trenutke želimo podeliti z vsemi tistimi člani ekipe, ki svoje delo vsak dan opravljajo z dušo in srcem.”