Nissan je zgolj tri leta po predstavitvi na svetovnem trgu predal 100.000. primerek vozila Nissan LEAF brez emisij. Bela različica vrhunskega modela Nissan LEAF Tekna je bila prodana britanskemu kupcu iz mesta Hampshire.

Nissan je dosežek pri prodaji obeležil z izdelavo edinstvene različice Nissana LEAF s 100.000 zelo posebnimi dodatki, ki predstavljajo vsako posamezno prodajo. Vozilo je okrašeno s 50.000 angleškimi kovanci za 2 penija in 50.000 evrokovanci za 2 centa.

Izbira kovancev odraža nizke stroške pri vožnji z Nissanom LEAF – zgolj 0,02 £ na miljo in manj kot 0,02 € na kilometer.

Ekipa strokovnjakov je potrebovala kar sedem dni, da je Nissana LEAF okrasila s kovanci. Polovica vozila je okrašena z angleškimi peniji, druga polovica pa z evrokovanci, pri čemer smo s tremi plastmi kovancev poudarili napis „LEAF“. Različice s kovanci kljub temu ne bo v redni ponudbi: skupaj namreč težo vozila povečajo za 504 kg.

S kovanci okrašen Nissan LEAF je bil razstavljen v salonu Martins v Winchestru pri pooblaščenem koncesionarju Nissan, ki je prodal 100.000. vozilo zobozdravniku Brettu Garnerju, tehnološkemu navdušencu, ki ima svojo ordinacijo v bližini mesta Fareham na južni angleški obali.