Ko se bo 24. maja začela finalna tekma Lige prvakov UEFA med moštvoma Real Madrid CF in Club Atlético de Madrid, bo napočil tudi trenutek, na katerega navdušeni občudovalci Forda Mustanga v Evropi čakajo že zelo dolgo.

Družba Ford Motor Company je objavila, da bodo ob začetku tekme začeli zbirati rezervacije za prvih 500 novih Mustangov za Evropo, potencialni kupci pa bodo imeli čas do končnega sodnikovega piska, ki bo morda sledil podaljšku ali skrajno napetemu izvajanju enajstmetrovk.

Kupci se lahko za rezervacijo enega od 500 avtomobilov registrirajo na spletnem naslovu www.ford.com, kjer bodo pred finalom objavljene tudi novice in posebnosti o Mustangu, potekalo pa bo tudi odštevanje do začetka finalne tekme. Med tekmo bodo lahko vnesli tudi svoje podatke za rezervacijo nakupa enega od 500 modelov s posebnim paketom opreme in potrdilom o omejeni seriji.

Ford je uradni partner Lige prvakov UEFA že od leta 1992. Pričakujejo, da bo letošnji finale prvenstva v Lizboni na Portugalskem spremljalo 70 milijonov nogometnih navdušencev v Evropi in 165 milijonov gledalcev po vsem svetu.

Kupcem sta na voljo obe različici Mustanga – ‘fastback’ v rdeči barvi Race Red in kabriolet v srebrni Magnetic Silver –, ki ju lahko poganja Fordov povsem novi 2,3-litrski motor EcoBoost z osupljivo varčno porabo goriva kljub več kot 309 KM in 407 Nm navora ali 5,0 litrski motor V8 z močjo več kot 426 KM in navorom 529 Nm.

Ko bodo Fordovi trgovci naslednje leto začeli s prodajo novega modela, bo Ford Mustang prvič v svoji 50- letni zgodovini na voljo kupcem v Fordovi prodajni mreži.