Družba Autocommerce je, v sodelovanju z Mercedez-Benz, v centru varne vožnje v Ljubečni predstavila najpomembnejše modele z oznako AMG, napredne asistenčne tehnologije in novi razred V, ki v prodajne salone pripelje čez nekaj tednov.

Športnost

Na kratkem testnem poligonu smo preizkusili športno plat nemške zvezde. Pospeševanje, grmenje, zaviranje, krmiljenje. Vajo smo ponovili večkrat, da smo lahko praktično spoznali razliko med vozili. Teža, razmak medosja, prostornina agregata, pogon.

Testna artilerija je bila sledeča: A 45 AMG, CLA 45 AMG, E 63 AMG S, SLK 55 AMG in SL 63 AMG. Zvok slednjega lahko okusite tukaj.

Varnost

Za prikaz varnostnih inovacij so uporabili novi razred S. Luksuzna limuzina ima vgrajene varnostne sisteme (kombinacija kamere in radarjev), ki zaznavajo ostale udeležence v prometu. Tako se avtomobil samodejno zaustavi v primeru, da pred njega stopi pešec ali kolesar, je zmožen samodejno zavijati na avtocesti in se približuje ciljem samodejne vožnje. Edina omejitev do sedaj so zakonski predpisi, ki ne dovoljujejo vožnje brez, da bi voznik držal volan.

Panoramska vožnja 

Po okoliških vaseh smo se odpravili z novimi predstavniki Stuttgartske znamke. Preizkusili smo razred GLA in C. Premierno pa smo imeli priložnost vozili povsem novi razred V.

Razred V – predpremierno

Mercedes-Benz je predstavili novi razred V, ki je naslednik modela Viano. Razred V je luksuzni potovalnik, ki bo v začetku kupcem ponujal tri dizelske motorje z razponom moči od 102 do 140 kW.  Pri najmočnejšem modelu, V250 BlueTEC, bo serijski tudi 7G – TRONIC PLUS avtomatski menjalnik. Novost predstavlja tudi stikalo AGILITY SELECT, ki ponuja štiri načine: ekonomski, komfortni, športni in ročni način. V načinih “Comfort”, “Sport” in “Manual” ponuja motor dodatnih 10 kilovatov moči ter 40 Nm navora, kar pri različici V250 BlueTEC nanese spodobnih 480 Nm navora.