DS 3 in DS 3 Cabrio sta spreobrnila uveljavljene stilske zapovedi in še odločneje izražata svojo osebnost z novo obliko luči. Prenovljen pogled spremljajo še druge izboljšave, kot je uvedba tehnologije Active City Brake, novi motorji po standardu Euro 6 oziroma novi postopki za individualizacijo podobe.

DS 3 je kot prvi model linije DS spreobrnil stilske zapovedi. Zaradi svojega stila, dinamičnosti in možnosti za individualizacijo podobe je postal prava avtomobilska ikona s skoraj 300.000 prodanimi primerki od začetka prodaje in 66 % deležem osvojenih kupcev.

ds3 CL 14.071.021 wp

DS 3 in DS 3 Cabrio imata torej nove žaromete, ki prvi na svetu združujejo tehnologiji diod LED in ksenonskih luči ter nove gibljive smerne kazalce.Ti žarometi dajejo vozilu DS 3 še bolj zmogljiv in oster pogled, ki zagotavlja izjemno osvetlitev z zasenčenimi ter dolgimi lučmi. Žarometi imajo vgrajene tri module LED in en ksenonski modul, zato je svetlobni snop močan in homogen, kar zagotavlja večjo vidljivost in udobje med nočno vožnjo. Nove luči omogočajo 35 % manjšo porabo energije, ko so prižgane zasenčene luči, in 75 % manjšo porabo, ko svetijo dolge luči. In nenazadnje, življenjska doba diod LED je 20.000 ur, kar je 20-krat več kot pri halogenskih žarnicah.

Nova oblika luči, ki je nastala po zgledu konceptnih vozil Numéro 9 in Wild Rubis, razkriva ločene module, katerih obliko so navdihnile šatulje z diamanti. DS 3 je opremljen tudi z gibljivimi smernimi kazalci, ki so edinstvena inovacija tega tržnega razreda.

To značilno obliko luči zaokrožajo dnevne luči z diodami LED, ki so nameščene v odprtinah za vstop zraka v prednjem delu, zaradi katerih sta DS 3 in DS 3 Cabrio tako prepoznavna. Zadaj imata DS 3 in DS 3 Cabrio nameščene prepoznavne zadnje luči z diodami LED z učinkom 3D. Te luči 3D imajo kroman logo DS, vdelan v črnem profilu DS.

ds3 CL 14.070.027 wp

Za obogatitev dinamičnih občutij so za DS 3 odslej na voljo novi bencinski in dizelski motorji, ki že izpolnjujejo standard Euro 6. Dizelska motorja sta BlueHDi 120 in BlueHDi 100, DS 3 z bencinskim motorjem pa ima še vedno motor Racing z 207 KM ter THP 155, ki sta cenjena zaradi svoje živahnosti in prožnosti že od najnižjih vrtljajev dalje. Na voljo je tudi motor e-VTi 82 ETG iz družine PureTech, ki izpolnjuje standard Euro6.