Ford je danes predstavil nova dostavnika, ki bosta kupcem na voljo tako v potniški, kot tudi dostavni različici. Potniška izvedenka je poimenovana Tourneo Courier, medtem ko dostavna različica sliši na ime Transit Courier.

Glavni adut »kurirja« je obilica prostora na precej kompaktnih merah. Dolžina znaša 4,157 m, širina 2,060 m in višina 1,726 m. Potniška različica se ponaša s 708 litri prtljažnega prostora, v kolikor boste zložili še zadnjo klop, pa boste dobili 1.656 litrov prostora. Dostavnik je pri tem še nekoliko bolj radodaren, saj zmore naložiti 2,6 „kubika“ in prepeljati predmete do poltretjega metra dolžine.

Obe različici bosta opremljeni s tremi agregati. Na voljo bodo litrski EcoBoost s 74 kW (100 KM) moči in dizelska 1,5 TDCi s 55 kW (75 KM) ter 1,6 TDCi s 70 kW (95 KM) moči. Pri obeh bo možno izbirati med dvema paketoma opreme. Osnovni Ambiente ponuja ESP, ABS, daljinsko centralno zaklepanje, 15-palčna platišča, elektirno pomična sprednja stekla, dnevne luči … Paket Trend, poleg naštetega, ponuja še: odbijač v barvi karoserije, meglenki, tempomat, ročno klimatsko napravo, stranski zračni blazini, zračni zavesi … Pri Tourneu si bodo kupci lahko omislili še paket Titanium, ki vsebuje še brisalca s tipalom za dež, vzdolžne strešne nosilce, klimatsko napravo s samodejno regulacijo temperature … Prednost, ki je enaka obema, so zagotovo stranska drsna vrata, ki omogočajo lažje vstopanje in izstopanje, pa tudi “mulc” bo pridelal bistveno manj prask na vašem (in sosedovem) avtomobilu.

Cene potniškega Tournea se bodo pričele pri 13.560 evri (EcoBoost), medtem ko bo vstopnica za dostavnika Transita na voljo od 14.330 evrov. Dizelska ponudba se pričenja pri 13.770 (Tourneo) in 14.600 evrih (Transit).