Fordova evropska prodaja se je septembra povečala za 12 %, osebna in gospodarska vozila pa so dosegla največji tržni delež v zadnjih treh letih.

Prodaja Fordovih evropskih vozil se je septembra povečala za 12 odstotkov, tržni delež pa za 0,4 odstotne točke in je dosegel 9,0 odstotka – to je Fordov največji tržni delež v posameznem mesecu po marcu 2012. Doslej se je v letošnjem letu tržni delež Forda Evropa povečal za 0,2 odstotne točke na 8,1 odstotka – največji tržni delež v prvih devetih mesecih po letu 2011. Ford je bil septembra tudi najuspešnejša znamka med gospodarskimi vozili v Evropi in je zabeležil največjo mesečno prodajo gospodarskih vozil po letu 1993. Prodaja Fordovih gospodarskih vozil se je povečala za 42 odstotkov, tržni delež Fordovih gospodarskih vozil pa za 3,3 odstotne točke.

 

Podatki o prodaji za Slovenijo:

V septembru je bilo v Sloveniji prodanih in registriranih 331 osebnih vozil, kar znaša 7,44 odstotka tržnega deleža. Na letnem nivoju tako beležijo kar 2,4% rast.  Prodaja raste tako pri osebnih kot gospodarskih vozilih. Pri osebnih vozilih so še posebej priljubljeni Fordovi enoprostorci iz družine MAX-ov. Zanimanje pa narašča tudi pri gospodarskih vozilih. V septembru so predstavili še zadnje novosti iz Fordovega programa gospodarskih vozil, ki je zdaj v celoti prenovljen. Z gospodarskim programom dosegajo 7,38 odstotka tržnega deleža ter 13 odstotno povečanje v primerjavi z 09/13. Ford Ranger je v segmentu najbolj priljubljena izbira saj dosega 62 % tržni delež.

V prihodnjih mesecih se veselijo predstavitve novih modelov tudi pri osebnih vozilih, najprej bosta tu novi Focus, sledil mu bo težko pričakovani Ford Mondeo. Za vsa Fordova vozila, tako osebna kot gospodarska, so v avgustu predstavili 4 letno jamstvo brez omejitve kilometrov.

ford ranger