Goodyear predstavlja deveto generacijo zimske gume UltraGrip. Pri razvoju, ki je trajal dobri dve leti, so sodelovali tudi slovenski strokovnjaki.

Goodyear je predstavil 9. generacijo zimskih gum UltraGrip, ki izpolnjuje zahtev spremenljivih vremenskih razmer po Evropi.Za zimske mesece v Evropi so namreč značilne spremenljive vremenske razmere, zato je Goodyear razvil gumo UltraGrip 9, ki izpolnjuje zahteve nadvse muhastega zimskega vremena; od hladnih in suhih dni do dežja, snežne brozge ali snega. Na razvoju najnovejše zimske gume so delali več kot dve leti, pri tem pa so se je opirali na visoke standarde, ki so jih postavile zimske gume zadnjih osmih generacij. Njeno predhodnico UltraGrip 8 so namreč v zadnjih treh letih namestili na več kot 7 milijonov vozil. Guma UltraGrip 9 je na voljo v 33 dimenzijah v razponu od 14 do 16 palcev in je namenjena manjšim ter srednje velikim avtomobilom.

Guma se pri zaviranju ter pospeševanju odlično odziva tako na ravni cesti kot tudi v ovinku. V primerjavi s predhodnico je še zmogljivejša za vožnjo v snegu, saj številni prijemni robovi in visoka amplituda lamel v ramenskih blokih omogočajo boljšo vodljivost, spremenljiva geometrija blokov pa čvrst oprijem v snegu. Poleg tega gosto posejane lamele in bolj kvadratna naležna ploskev povečujejo njeno zmogljivost na ledu, medtem ko je zaradi hidrodinamičnih kanalov odporna proti akvaplaningu v dežju ter snežni brozgi. V mrzlih deževnih dneh pa čvrsti ramenski bloki s tehnologijo 3D BIS poskrbijo tudi za učinkovito zaviranje na mokrih cestah.

Pri razvoju nove gume je Goodyear izboljšal tudi njeno zmes in za večjo zmogljivost na zasneženi ter poledeneli podlagi vanjo vključil posebno mehčalo z dodatkom smole in rastlinskega olja, ki omogoča boljši oprijem v mokrih zimskih razmerah. Guma UltraGrip 9 je tudi prva, katere dezen ima dve različici, odvisno od dimenzije, in zato omogoča največjo zmogljivost posameznih dimenzij.

UltraGrip 9 cela