Ford Evropa napoveduje, da bo s številnimi novimi izdelki leto 2015 eno najbolj živahnih doslej.

Zaradi velikega povpraševanja po novih in prenovljenih Fordovih osebnih in gospodarskih vozilih je Ford lani osvojil največji tržni delež po letu 2011. Povečal se je za 0,2 odstotne točke na 8,0 odstotkov. V letu 2014 so prodali 1,16 milijona vozil* – 7,3 odstotka več kot leto poprej. Skupno je bil Ford leta 2014 druga najbolje prodajana znamka v Evropi. Tržni delež Fordovih gospodarskih vozil je bil z 11,4 odstotka najvišji po letu 1997. Fordova prodaja v najboljših prodajnih kanalih – vključno z maloprodajo in voznimi parki – je predstavljala 74 odstotkov Fordove skupne prodaje vozil, tri odstotne točke nad povprečjem v panogi. Več kot polovica Fordovih vozil, prodanih v letu 2014 je bilo povsem novih ali znatno prenovljenih modelov.

Za leto 2015 so pri Fordu potrdili, da bo v prodajnih salonih na voljo tudi povsem novi Ford Galaxy, med drugimi novimi modeli pa mu bodo delali družbo elegantni povsem novi S-MAX ter vsestranska nova modela C-MAX in Grand C-MAX.

Ford-S-MAX_15 wp

Na področju izdelkov in izkušnje lastništva Ford letos premierno uvaja vrhunsko linijo Vignale; kot prva bosta na vrsti novi Ford Mondeo Vignale in novi S-MAX Vignale. V 50-letni zgodovini legendarnega modela bo letos v Evropi prvič naprodaj povsem novi Ford Mustang; premierno pa bosta na voljo tudi novi Focus ST in dizelski Focus ST. Ford bo paleto različic novega Mondea dopolnil s prvim Mondeom Hybrid, modeli z inteligentnim štirikolesnim pogonom in nagrajenim 1,0-litrskim motorjem EcoBoost. Konec leta 2015 bo začetek proizvodnje dočakal napredni novi SUV Ford Edge.

mondeo15.jpg wp

 

* Ford Evropa poroča o prodaji na 20 evropskih najpomembnejših trgih, na katerih ima prodajne zastopnike. Med 20 evropskih trgov sodijo Avstrija, Belgija, Češka republika, Danska, Finska, Francija, Grčija, Irska, Italija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Španija, Švedska, Švica in Velika Britanija.