Kupci iz srednje in vzhodne Evrope bi za najboljši nakup izbrali Opel Corso! Takšen je bil namreč rezultata glasovanja za avto leta Autobest 2015. Večer uradne podelitve je bil tako v celoti posvečen novi Opel Corsi.

Predsednik Opel Group dr. Karl-Thomas Neumann je od predsednika žirije Dana Vardie v hrvaški prestolnici prevzel prestižen naslov Autobest 2015. Majhen avtomobil iz Rüsselsheima je namreč zmagal v izboru in tako ponovno postal“Best Buy Car of Europe for 2015”. Z izjemnim razmerjem med vsebino in ceno je za seboj pustil Hyundai i20, Škodo Fabio in Citroën C4 Cactus.

»Pri Oplu smo zelo ponosni na prestižen naslov Autobest 2015 za našo novo Corso. Žiriji bi se zanj rad zahvalil v imenu celotne ekipe. Toliko bolj, ker z naslovom soglašajo tudi kupci. Doslej smo namreč za novo Corso, od svetovne premiere na oktobrskem avtomobilskem sejmu v Parizu, zabeležili že 120.000 naročil. Tako se zgodba o uspešnosti Corse, za katero se je doslej v 32 letih odločilo že 12,4 milijona kupcev, nadaljuje tudi z njeno peto generacijo,« je dejal včeraj na gala prireditvi v Zagrebu predsednik Opel Group dr. Neumann.

V imenu žirije, ki jo sestavlja 15 članov iz srednje in vzhodnoevropskih držav, je predsednik žirije Dan Vardie dodal: »Nova Corsa je dokazala, da je veliki mali avtomobil. Vsi člani žirije so izpostavili argumente zaradi katerih je novi Opel `The Best Buy Car of Europe in 2015`.«

Gala prireditve, ki jo je v Zagrebu gostila igralka in pevka Mila Elegović, so se udeležili prominentni medijski in politični gostje. Nagrada Autobest je priljubljena, uveljavljena in posebej spoštovana v državah, ki v seštevku tvorijo 300-milijonski avtomobilski trg. Corsa je eden najpomembnejših avtomobilov Opla, saj nanjo odpade približno četrtina prodaje znamke. Med leti 2006 in 2014 je bilo prodanih skoraj tri milijone Cors D četrte generacije, ki ji je prav tako pripadel naslov Autobest. Nova Corsa predstavlja enega izmed temeljev, na katerih gradi uspeh trenutna produktna ofenziva znamke. Opel bo namreč do leta 2018 na avtomobilski trg pripeljal 27 novih avtomobilov in 17 novih motorjev.

 

 

AUTOBEST_zirija wp

 

video: