Audi A3 e-tron

V deželi pod Alpami se je predstavil Ingolstadtski priključni hibrid. V osnovi vozilo temelji na modeli A3 Sportback, ki ga boste od ostalih trojk ločili po kromiranemu okvirju mreže hladilnika, zadnjemu odbijaču z difuzorjem in skrito izpušno cevjo. E-tron z elektronskimi napravicami postreže tudi v notranjosti, med drugim najbolj izstopajo informacijski sistem z barvnim zaslonom in merilnik vrtljajev, ki je v tem primeru spremenjen v merilnik moči.

E-tron je priključni hibrid, kar pomeni, da za pogon s skupnimi močmi skrbita motor 1.4 TFSI s 110 kilovati in elektromotor s 75 kW, ki sta kombinirana z novo razvitim 6-stopenjskim menjalnikom S tronic, v katerega je vgrajen elektromotor. Sistemska moč vozila znaša 150 kW (204 KM), največji sistemski navor pa 350 Nm. Baterija ima kapaciteto 8,8 kWh. Na industrijski električni vtičnici se lahko napolni v dobrih dveh urah.

Vsestranski polnilni sistem je vključen v serijsko opremo, posebna aplikacija za pametne telefone pa med drugim omogoča izjemno enostavno upravljanje polnjenja in klimatiziranja, ki ga lahko kontroliramo tudi na daljavo. Audi A3 Sportback e-tron pospeši do 100 km/h v 7,6 sekunde, njegova končna hitrost je 222 km/h. Pri izključno električnem pogonu je največja hitrost omejena na 130 km/h. Po normativih ECE za priključna hibridna vozila znaša poraba goriva 1,5 litra na 100 km, kar ustreza emisiji CO2 v vrednosti 35 gramov na kilometer. Z električnim pogonom lahko  takšen Sportback prevozi do 50 kilometrov, na bencinski pogon pa še dodatnih 890 kilometrov. Teža vozila znaša spoštljivih 1.540 kilogramov.

Audi A3 Sportback e-tron je na voljo za najmanj 41.620 evrov.