Sporazum o strateškem sodelovanju med družbama Bolloré in PSA Peugeot Citroën, ki bo zajemal proizvodnjo in distribucijo vozil ter njihovo souporabo, je odraz predanosti obeh skupin trajnostni mobilnosti. Sovpada tudi z njunim skupnim ciljem postati vodilni akter na trgu souporabe vozil, ki bo predstavljal pomemben del nove ekonomije mobilnosti skupaj z rešitvami za javni prevoz.

Električno vozilo, katerega distribucijo bo opravljala skupina PSA Peugeot Citroën, je Bluesummer. To je štirisedežni kabriolet z avtonomijo 200 km v mestnem okolju, ki so ga oblikovali v skupini Bolloré. Z vidika proizvodnje sporazum ureja tudi sestavljanje avtomobilov Bluesummer v tovarni PSA Peugeot Citroën v Rennesu od septembra 2015 dalje. Predvidena zmogljivost je 15 vozil na dan in največ 3.500 vozil letno.

Svojo predanost trajnostni mobilnosti bosta skupini nadgradili še s sodelovanjem na področju souporabe vozil – sprva le v Evropi, nato še po vsem svetu. V načrtu je namreč ustanovitev mešane družbe, ki bo ponujala rešitve za souporabo električnih vozil (osebni avtomobili in gospodarska vozila) in vozil z motorjem z notranjim zgorevanjem z majhnimi emisijami škodljivih snovi.

 

Sporazum o strateškem sodelovanju združuje znanje in izkušnje obeh skupin:

Bolloré že deluje na trgu električne mobilnosti, saj so pri skupini zasnovali in razvili več električnih vozil (in sicer Bluecar, Bluesummer, Bluebus in Bluetram). Skupina upravlja tudi mrežo za souporabo električnih vozil v več francoskih mestih (Pariz, Lyon in Bordeaux z okolico) ter v tujini prek svojih podružnic.

Skupina PSA Peugeot Citroën je od leta 2013 vzpostavila že nekaj sistemov souporabe vozil, med drugim ponudbo za podjetja v Franciji in prek svoje tržne znamke Citroën tudi v Nemčiji (Multicity Berlin). Poleg prej naštetega je znamka Peugeot leta 2009 uvedla ponudbo kratkoročnega najema – Mu by Peugeot.