Oddelek BMW M leto dni po lansiranju BMW M4 Coupé predstavlja prvi predogled visokozmogljivega modela za cestno, predvsem pa dirkalno vožnjo: BMW Concept M4 GTS.

S to potezo se oddelek BMW M znova vrača k svojih koreninam. Posebni oddelek BMW, ustanovljen leta 1972 kot BMW Motorsport GmbH, ni zgolj zbudil veliko pozornosti s svojim legendarnim dirkalnim avtomobilom BMW M1, ampak je tudi razvil prvi motor s turbinskim polnjenjem, ki je osvojil svetovno prvenstvo Formule 1 in predstavlja gonilno silo še danes najuspešnejšega dirkalnega turnega avtomobila na svetu – Group A BMW M3.

Novi BMW Concept M4 GTS tako nadaljuje tradicijo posebnih modelov BMW M3, ki so se doslej predstavili v izvedbah BMW M3 Evolution (1988), BMW M3 Sport Evolution (1990), BMW M3 GT (1995), BMW M3 CSL (2003, BMW M3 GTS (2010) in BMW M3 CRT (2011).

Tehnologija, izpiljena na dirkalnih preizkušnjah, velika moč, predanost lahki konstrukciji in omejeno število proizvedenih modelov so zagotovili tem izjemno hitrim primerkom neprekosljivo zmogljivost v povezavi s temperamentnim in ekskluzivnim doživetjem v vožnji.

BMW M4 gts

»Medtem ko BMW M4 Coupé uteleša idealno kombinacijo avtomobilističnih športnih genov in neomejene vsakdanje uporabnosti, pa BMW Concept M4 GTS ponuja vpogled v izjemno moč in ekskluzivnost modela, ki je bil zasnovan z občutkom za pionirsko tehnologijo in popolno osredotočenostjo na dirkalno stezo,« je pojasnil Frank van Meel, predsednik oddelka BMW M.

»Kljub svoji izjemni zmogljivosti na dirkališčih, pa je model še vedno popolnoma skladen s cestnimi predpisi. Gre za dirkalno tehnologijo za cestno rabo v pravem pomenu.«

BMW Concept M4 GTS izkazuje nove tehnologije, katerih premiera v serijski proizvodnji novih modelov je napovedana za bližnjo prihodnost. BMW Concept M4 GTS je na primer opremljen z inovativnim sistemom vbrizgavanja vode, ki je že prinesel bistveno povečanje moči in navora v BMW M4 MotoGP Safety Car.

Poleg tega ima BMW Concept M4 GTS v zadnje luči vgrajeno tehnologijo OLED (organska svetleča dioda), ki daje visokozmogljivem modelu povsem nov nočni videz.

Svetovna premiera BMW Concept M4 GTS je potekala 13. avgusta 2015 na prestižnem dogodku Concours d’Elegance v kalifornijskem letovišču Pebble Beach v družbi nagrajenih športnih avtomobilov iz minulih let.