Akrapovič je predstavili najnovejši visokotehnološki ultralahki izpušni sistem, v katerega so inženirji vložili vse svoje spretnosti in znanje ter tako izdelali najlažji izpušni sistem s homologacijo za Mercedes-AMG S 63 AMG Coupé.

Izpušni sistem iz titana iz linije Evolution je bil premierno predstavljen na 66. mednarodni avtomobilski razstavi IAA v Frankfurtu. Gre za še en izdelek, ki dokazuje, da je Akrapovič vodilno podjetje in inovator na področju razvoja vrhunskih lahkih izpušnih sistemov. Novi izpušni sistem zmanjša težo, ustvari raznoliko zvočno podobo in izboljša zmogljivost vozila.

Ker lahko temperature med uporabo dosežejo tudi do 800 °C, so bile pri oblikovanem konceptu uporabljene posebne titanove zlitine, ki so za 45 % lažje od jekla. Z uporabo takih specialnih materialov so lahko Akrapovičevi inženirji oblikovali izpuh, ki je za približno 45 % lažji od serijskega. Enako pomemben je tudi zvok izpušnega sistema in ideja o oblikovanju dveh različnih zvočnih profilov je bil še en velik izziv. Iz osemvaljnega motorja izpuh izvabi bogat, poln in prijeten zvok, hkrati pa so oblikovali še drug, močnejši rohneči zvok, ki je bolj značilen za ameriške športne avtomobile.

Mercedes-AMG S 63 AMG Coupé poganja mogočni osemvaljni biturbo motor s 430 kW (585 KM) in čeprav je bil poudarek na oblikovanju ultralahkega sistema, je Akrapovičevemu oddelku za raziskave in razvoj uspelo izboljšati tudi zmogljivost motorja. Inženirji so povečali moč za občudovanja vrednih 8,6 kW, pri tem pa so dosegli tudi večji navor pri vseh vrtljajih.