Serija BMW X4 je z novim BMW X4 M40i pridobila nov vrhunski model. S še bolj izostreno vozno dinamiko, visoko mero intenzivnosti in edinstveno ekskluzivnostjo postavlja BMW X4 M40i nove standarde v razredu Sports Activity Coupé (SAC).

Zunanjost novega avtomobila izraža usmeritev linije M Performance. Ekskluzivni so barvni poudarki na sprednjem delu in stranska ogledala v kovinskem zaključku Ferric Grey, kot tudi 20-palčna lahka aluminijasta M platišča v izvedbi Double-spoke z gumami Ultra High Performance (dodatna oprema). Športni izpušni sistem s krmiljenjem ventilov in izpušnimi cevmi v Chrome Black na obeh straneh poudarja edinstven značaj novega BMW X4 M40i. V notranjosti so prepoznavni usnjen volan M, prestavna ročica M, športni sedeži in za model specifični pragovi vrat.

bmw x4 M not

Novo razvit vrstni šestvaljni 3-litrski bencinski motor M Performance TwinPower Turbo bo svojo svetovno premiero doživel prav v tem avtomobilu. Motor lahko ponudi 265 kW/360 KM moči med 5800 in 6000 vrt/min in razvije največji navor 465 Nm (; emisije CO2: 199 g/km)*. BMW X4 M40i, opremljen s tem visokozmogljivim motorjem in napredno tehnologijo M Performance TwinPower Turbo, pospeši do 100 km/h v manj kot petih sekundah in razvije največjo hitrost 250 km/h (elektronsko omejena). Normna kombinirana poraba goriva znaša 8,6 l/100 km.

Posebej nastavljeno športno podvozje prinaša vozno dinamiko na višjem nivoju. Močnejše so vzmeti in stabilizatorji, povečan je previs koles na sprednji premi, prilagodljivi blažilniki pa so posebej zasnovani za specifikacije M Performance in sistem štirikolesnega pogona. Pogon BMW xDrive z značilnostmi pogona na zadnja kolesa, vključno s Performance Control, zagotavljajo nevtralno odzivnost, obenem pa tudi zmanjšano nagnjenost k vzdolžnem nagibanju vozila.

bmw x4 M zad