Škoda bo v svojo družino Scoutline dodala še enega člana. Fabia Combi Scoutline z nameščenimi zunanjimi terenskimi dodatki bo prvič predstavljena v začetku leta 2016.

Karavanska različica Fabie Scoutline bo opremljena s črnimi oblogami blatnikov, drugačnimi platišči in bo imela dvignjeno podvozje. Terenski dodatki na sprednjem in zadnjem odbijaču so obarvani v matirano črno barvo, zaščiti podvozja pa sta v refleksivno sivo.

Od običajne različice se razlikuje še po srebrnih stranskih ogledalih in strešnih letvicah ter serijsko nameščenih meglenkah. Spremenjena so tudi aluminijasta platišča – ob nakupu so nameščena 16-palčna platišča ”Rock”, za doplačilo pa so na voljo tudi 17-palčna ”Clubber”. Barvna paleta ostaja enaka, prav tako kot motorna ponudba, kjer so na voljo trije dizelski in trije bencinski agregati.


Tretja generacija Škode Fabie je v Evropi na voljo od novembra 2014, letošnjega januarja pa je češki proizvajalec v ponudbo dodal še karavansko različico. Po prihodu posebne izvedenke Monte Carlo je Scoutline zadnji član razširjene družine. Škoda je pri modelu Fabia zabeležila v prvih devetih mesecih letošnjega leta 20-odstotno rast prodaje.