Mazda je v okviru Los Angelesa predstavila drugo generacijo velikega SUV, CX- 9.

Mazdin oblikovalski jezik KODO je našel pot tudi na najnovejšega Mazdinega terenskega velikana, po Kodu pa je povzel sprednjo masko in serijske LED luči. Na zadku najdemo lepo zaobljene površine, zaokrožene blatnike in po  boku pelje dinamično oblikovan zavihek. Na prtljažnih vratih je diskreten spojlerček, na dnu dvojni izpušni sistem, CX-9 pa bo obut v 18- ali 20-palčna kolesa.

Novi CX-9 je nekoliko krajši od predhodnika, vseeno pa je medosna razdalja podaljšana za 5,5 centimetra. S tem seveda v notranjosti prihaja do nekaj več prostora za noge. CX-9 ima tudi tretjo vrsto sedežev, dva dodatna se namreč skrivata v dnu prtljažnika. Kabina je tudi precej bolj tiha kot pri predhodniku, saj so pri Mazdi uporabili debelejša okna in za 24 kilogramov materialov za zvočno izolacijo.

Opcijsko si lahko kupci omislijo Bosejev avdio sistem z 12 zvočniki, usnjeno oblazinjenje in lesene dodatke iz originalnega japonskega lesa. Med opcijami je tudi digitalni zaslonček med merilniki. Moč zagotavlja novi 2,5-litrski turbo štirivaljnik s 169 kW (227 KM) in 420 Nm navora. Povezan je s šeststopenjsko avtomatiko, ki moč prenaša na sprednji kolesni par ali na vsa štiri kolesa. Mazda računa, da bodo letno prodali 50 tisoč primerkov.

mazda cx93

mazda cx92