Mercedes-AMG slavi zmago v Formuli 1 s posebno serijo Mercedes-AMG A 45 4MATIC. Letošnje leto je Mercedes-AMG Petronas osvojil praktično vse, kar je mogoče osvojiti. Moštvo Mercedes-AMG Petronas je postalo konstruktorski prvak, Lewis Hamilton je postal prvak in Nico Rosberg je postal podprvak v najprestižnejšem avto moto športnem tekmovanju Formula 1. Mercedes-AMG bo te športne uspehe proslavil s posebnim modelom Mercedes-AMG Petronas 2015 World Champion Edition.

Srebrna puščica za vsak dan je opremljena z velikimi 19 palčnimi platišči, ki so navdih za obliko našle v letošnjem dirkalniku Formule 1. Podoba vozila Mercedes-AMG A 45 4MATIC je poudarjena z bencinsko zeleno in črno barvo, ki se navezuje na dirkalnik F1 W06 HYBRID. Za dodatno ekskluzivnost skrbi dodatni strešni spojler v črni barvi. Na voljo v mat designo gorsko sivi ali polarno srebrni barvi.

Tudi notranjost odseva dirkalni karakter. Pred menjalnikom je nameščena oznaka omejene serije. Električno nastavljivi sedeži v kombinaciji usnja in mikrofibre omogočajo primerno oporo ne glede na dinamiko vožnje. Detajli v notranjosti, kot so varnostni pasovi, dekorativni šivi in zračniki so opremljeni v bencinsko zeleni barvi.

Mercedes-AMG A 45 4MATIC Champions Edition

Mercedes-AMG A 45 4MATIC Champions Edition

Različica Mercedes-AMG Petronas 2015 World Champion Edition bo premiero doživela na dirki Formule 1 v Abu Dhabi-ju. Posebna različica bo na voljo samo od januarja do maja 2016.

Z največjo zmogljivostjo 280 kW (381 KM) je Mercedes-AMG A45 4MATIC najzmogljivejši kompaktni avtomobil na svetu. Po zaslugi serijskega AMG performance vse kolesnega pogona in zapore diferenciala na sprednji osi je moč neprestano na voljo vozniku. Pospešek do 100 km/h znaša 4,2 sekunde.

Mercedes-AMG A 45 4MATIC Champions Edition

Mercedes-AMG A 45 4MATIC Champions Edition