Pri Volkswagnu so septembra lani v Frankfurtu predstavili študijo hibridno gnanega Tiguana, štiri mesece kasneje pa v Detroitu predstavljajo nekoliko bolj terensko izvedbo tega modela.

Terenski videz v obliki pravih terenskih gum in ostalih znanih dodatkov je podkrepljen s kombinacijo turbo bencinskega motorja s 110 kW in dveh elektromotorjev s 85 kW, katerima energijo zagotavljajo litij-ionske baterije (12,4 kWh), medtem ko je za prenos zadolžen šeststopenjski DSG menjalnik, ki moč pošilja na vsa štiri kolesa. Skupen doseg znaša 933 km, medtem ko je vožnja na elektriko možna zgolj v dolžini dobrih 30 km.

vw touareg gte 2

V notranjosti se je znašel 9,2-palčni zaslon na dotik z možnostjo upravljanja s kretnjami, prav tako pa je ta povezljiva z Android sistemi, Applovimi izdelki, za oboje pa je na boljo MirrorLink sistem.

Za Američane Tiguan GTE Active Concept pomeni nekakšno napoved prodaje novega Tiguana, ki se bo zgodila šele v začetku prihodnjega leta. Za razliko od evropskega Tiguana, bo ameriška različica imela nekoliko daljšo medosno razdaljo, sedem sedežev, proizvodnja pa bo potekala v Volkswagnovi tovarni v mehiški Puebli.

vw touareg gte 1