Koncept VisionS napoveduje modern, močan in izrazit oblikovalski jezik, ki prinaša novo svežino v Škodino ponudbo. Poleg novega oblikovalskega jezika koncept prinaša prostorno potnišniko kabino, kjer so nameščene tri vrste sedežev.

Češki proizvajalec že nekaj časa razvija nov model, ki bo popestril Škodino ponudbo terencev, oblikovalske smernice pa je napovedala že študija VisionC leta 2014. Črka S v imenu VisionS označuje njegovo SUV poreklo, dimenzijsko pa je večji kot model Yeti: 4.700 milimetrov dolg, 1.910 milimetrov širok in 1.680 visok koncept bo razkrit na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Škoda je v preteklosti že stavila na preprosto in prostorno notranjost, tokrat pa pametno zasnovo v notranjosti pelje še korak naprej. VisionS ima tri sedežne vrste v katerih ponuja prostor za šest potnikov.

Zunanji dizajn študije Škoda VisionS jasno kaže, da znamka daje močnejši poudarek emocionalni plati svojih vozil – vsi robovi in linije so začrtani jasno, natančno in ostro. Po pričakovanjih je zunanji dizajn viden s prvih skic privlačen, še bolj posebnega pa ga naredi usločena streha. Na nosu lahko vidimo nameščene žaromete LED ter prepoznavno diamantno masko hladilnika. Na zadku sta nameščena dva žarometa LED v obliki črke C.

skoda-vision-s_3-677x480