Po treh letih na tržišču je napočil čas za preobrazbo Peugeota 2008. Ta bo z nekaj lepotnimi popravki, aktualno tehnologijo ter športno linijo GT Line, predstavljen marca v Ženevi.

Zunanji videz so spremenile nove luči, maska ter okrasna zaščitna plastika na odbijaču. Poleg naštetih sprememb so za modelno leto 2017 spremenili tudi linije strehe, zasnovo strešnih nosilcev, prtljažni spojler ter obliko prtljažnih vrat.

Novost modela 2008 je razširjena motorna paleta, ki bo vsebovala 5 bencinskih in 6 dizelskih motornih različic. Vsi bencinski modeli bazirajo na 1,2-litrskim trivaljnim motorjem, z razponom moči od 82 do 130 konjev. Dizelske barve pa zastopa 1,6-litrski dizelski motor, ki je v osnovi spojen z 5-stopenjskim ročnim menjalnikom. Opcijsko je na voljo 6-stopenjski ročni ali samodejni menjalnik.

Z osvežitvijo je na trg prišel še nov nivo opreme, GT Line. Slednji zajema 17-palčna lita platišča v črni barvi, sprednjo masko v črni barvi, obrobe meglenk v črni barvi, strešne nosilce v črni barvi ter pokrove ogledal v prav tako črni barvi. Notranjost je bogatejša za sedeže s dodatno močno oporo, kopico rdečih šivov in vrsto napisov GT Line.

V potniški kabini najdemo še sistem i-Cockpit v svoji zadnji izvedbi, sistem Grip Control za nadzor razporeditve oprijema pogonskih koles ter sistem za nadzor prometa Active City Brake, ki po potrebi vozilo tudi ustavi ter prepreči trk.

Peugeot 2008 bo na ceste zapeljal v letošnjem poletju.