Tako so na predstavitvi opisali Hondo Jazz. Kratki previsi, velika kabina, prostoren prtljažnik, magični sedeži z možnostjo imitiranja dnevne sobe. Vse to je Honda Jazz, ki je na tržišču od leta 2001 in se zdaj predstavlja v svoji tretji formi.

Dobila je hišno oblikovno osvežitve, s katero so se spremenile še dimenzije, ki gredo na roko prostoru v notranjosti. Za 3 centimetre je daljša medosna razdalja (2530 mm), medtem ko je v dolžino Jazz pridobil skoraj 10 cm in zdaj meri 3,99 m.

Kupce bo Jazz znova nagovarjal predvsem s funkcionalnostjo notranjega prostora. Prvo srečanje z njim je pokazalo, da nudi nekoliko več prostora in različne možnost prilagajanja sedežev za prevoz večjih stvari ali pa preprosto za udobno preživljanje prostega časa.

honda jazz 12

Armaturna plošča je prav tako prenovljena, z opcijskim 7-palčnim zaslonom na dotik Honda Connect (Mirrorlink, Android, WiFi…), ki ima na voljo tudi navigacijo. Nov je tudi multifunkcijski volan. Prtljažni prostor je še nekoliko večji od predhodnika in v osnovi meri 354 litrov, s preklopom naslona zadnje klopi uporabnik pridobi kar 1.314 litrov in dober meter in pol ravnega dna. Če to še ni dovolj, je možen preklop naslona sprednjega sedeža, v tem primeru pa je na voljo kar 2,48 metra.

Jazz bo zaenkrat na boljo zgolj z enim bencinskim motorjem s prostornino 1,3-litra, ki razvije 75 KW (102 KM) moči in 123 Nm navora pri 5000 vrtljajih. Slednji je lahko spojen s 6-stopenjskim ročnim ali brezstopenjskim CVT menjalnikom, ki stane 800 evrov.

honda jazz 9

Omeniti velja še, da je Jazz serijsko opremljen s sistemom za samodejno zaviranje v koloni, dodatno pa je na voljo še opozorilo pred trkom, opozorilo za nenamerno menjavo voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov, aktivni tempomat in samodejno menjavanje dolgega in kratkega snopa luči. Vse to je sicer združeno v paketu ADAS, ki je serijsko na voljo v paketu Comfort in Elegance, medtem ko je doplačilo pri paketu Trend kar 1.200 evrov.

In še cena. Mali Jazz je pri nas na voljo za osnovnih 15.800 evrov. Oprema Comfort ga podraži na vstopnih 17.900 evrov, Elegance pa na 19.800 evrov.