Volvo je razkril četrtega člana družine 90. Po terencu XC90, limuzini S90 in karavanu V90, na trg prihaja vsestransko uporaben karavan V90 Cross Country, ki se lahko pohvali že z dvajsetletno tradicijo.

V90 Cross Country je bil v celoti zasnovan in razvit na Švedskem, ki je znana po izjemno zahtevnih in voznikom neprijaznih zimah. Večino države pokrivajo gozdovi in jezera, zato je v takšnih razmerah Cross Country idealen sopotnik. Čeprav v90 Cross Country izgleda elegantno, je ustvarjen za preživetje na severnem tečaju ali v suhi in vroči puščavi.

Pustolovski model se od svojega od ”cestnega” brata razlikuje po višji oddaljenosti od tal. Ta je za 6,5 centimetra višja od modela V90 ter ponuja 21,8 centimetra oddaljenosti od tal. Pri terensko navdahnjeni različici bo na voljo še štirikolesni pogon, vse ostalo (motorna paleta, paketi opreme, dodatna oprema) pa naj bi bilo povzeto po ostalih modelih družine 90.

Proizvodnjo bodo zagnali jeseni v švedskem obratu Torslanda. Kupci bodo prve primerke dobili v začetku prihodnjega leta.