Karavanski Megane je od kombilimzinske različice daljši ta 27 cm (4,62 m), 4 cm ga je več v medosju (2,71 m), kar posledično prinaša večji in uporabnejši prtljažni prostor. Ta v osnovi meri natanko 580 litrov, s preklopom naslonov zadnjih sedežev pa prostor povečamo na 1.500 litrov.  Za prevoz daljših predmetov, do 2,7 metra, pa Megane omogoča še preklop naslona sovoznikovega sedeža.

Podobno kot kombilimuzina pa tudi karavan v notranjosti ponuja napredne tehnologije, vključno s sistemom R-Link druge generacije. Bogat je spekter varnostnih pripomočkov, na voljo so vsi, ki jih Renault trenutno sploh ponuja: aktivni tempomat, aktivno zaviranje v sili, bralnik prometnih znakov, opozorilnik za premajhno varnostno razdaljo, opozorilnik za zapuščanje voznega pasu, opozorilnik na vozila v mrtvem kotu, luči s samodejnim prilagajanjem dolžine snopa in samodejni parkirni pomočnik.

megane-gt-2

Osnovno paketno ponudbo tvorijo trije paketi – Life, Zen in Intens. Nad njimi so razvrščeni še trije paketi: GT Line, GT in Bose. Kupci bodo lahko izbirali med štirimi bencinskimi in petimi dizelskimi agregati. Razpon moči je vse od 66 do 151 kilovatov.

Megane je tudi edini v segmentu, ki ponuja štirikolesno krmiljenje 4Control, ki je na voljo le v različici GT. Model GT je trenutno najbogatejši paket opreme, kateremu pripada 1,6-litrski turbobencinski motor z 205 ‘konjički’, ima čvrstejše blaženje, večje zavore in bolj direkten krmilni mehanizem.

Karavanska različica Megana je od kombilimuzine dražja za 1.000 evrov. Tako cena vstopnega Megana Grandtour znaša 14.990 evrov. Najbolj priljubljena izvedenka Megana z motorjem dCi 110 in opremo Intens pa vas bo stala 18.490 evrov.