Seatov prvi športni terenec, poimenovan po španski vasici, ki leži blizu mesta Zaragoza, bo slovenske kupce prepričal z emotivno obliko, kopico varnostne in zabavne tehnologije ter s konkurenčno ceno.

Segment športnih terencev je iz dneva v dan bolj nasičen. Izbira je težka, zato pri nakupu največ odtehtajo individualne želje, ki jih sestavlja kanček praktičnosti in odbilo subjektivizma. Seat Ateca je dolga 4,36 metra, nudi 510-litrski prtljažni prostor (pri štirikolesno gnanih različicah je na voljo 485 litrov) in obliko prostora za pet potnikov.

V notranjosti je na sredini armaturne plošče nameščen 8-palčni zaslon na dotik s preverjeno multimedijo, na sredinskem grebenu se nahaja vrtljiv gumb s katerim voznik izbira različne vozne profile.

seat-ateca-9

Alteco bo možno opravljati tudi ”brez rok”, saj opcijsko ponuja pameti ključ, samodejno odpiranje prtljažnih vrat z zamahom noge pod odbijač in gumb za zagon motorja.

Ateca se pohvali še z novo tehnologijo LED žarometov in bogatega nabora asistenčnih sistemov, med katerimi velja izpostaviti sistem za samodejno zaviranje v sili, sistem za ohranjanje smeri voznega pasu, aktivni tempomat, sistem za mrtvi kot pri vožnji in pri izvozu s parkirnega mesta, sistem za uravnavanje snopa žarometov in asistent za parkiranje.

Seat pri modelu Ateca ponuja dovolj široko ponudbo motorjev, tako, da bo vsak našel nekaj zase.

Bencinske različice TSI zajemajo agregata 1.0 (85 kW) in 1.4 (110 kW), dizelske TDI pa 1.6 (85 kW) in 2.0 (110 kW oz. 140 kW). Osnovo predstavlja 6-stopenjski ročni menjalnik, nekateri izmed agregatov pa imajo možnost kombinacije s samodejnim menjalnikom DSG, podobno velja za štirikolesni pogon s sklopko Haldex pete generacije.

Najcenejša različica Ateca Entry z litrskim bencinskim motorjem po ceniku stane 19.499 evrov. Trenutno najdražja v ponudbi je izvedenka Xcellence z dvolitrskim dizelskim agregatom moči 140 kW, samodejnim menjalnikom DSG in štirikolesnim pogonom 4Drive za 35.818 evrov.

Tehnicni podatki – Seat Ateca

Cenik – Seat Ateca