Spoznajte drugo generacijo modela MINI Countryman, ki bo svetovno premiero dočakal v začetku novembra na salonu v Los Angelesu.

Nastopaški Countryman je zrasel 20 cm v dolžino in 3 cm v širino. Medosna razdalja se povečala za 7,5 cm, kar pomeni več prostora v potniški kabini. Poleg izdatnega prostora za potnike, bo imel Countryman zdaj še izredno velik prtljažnik s 450 litri kapacitete oziroma 1.309 litrov, ko podremo naslonjala zadnje klopi. Prtljažna vrata za doplačilo poganja elektrika, zanimiv pa je dodatek v stilu ”piknik mizice”, ki se izvleče iz prtljažnika in nudi pogostitev za dve osebi – ko je vozilo na parkirano, seveda.

Pri zunanji obliki je opaziti nekoliko bolj korenite spremembe. Spredaj  na novo zarisane luči, maska in odprtine za zrak. Na strani poudarjena bočna linija z vdolbinami za kljuke. Bolj očitni in uporabni so tudi strešni nosilci. Največ sprememb je na zadku, kjer se je prostor za registrsko tablico premaknil iz odbijača na prtljažna vrata. Nove so luči, odbijač, zaključki izpušnih cevi in strešni spojler.

2017-mini-countryman-2215555

V notranjosti je spremenjena armaturna plošča, ki zdaj deluje bolj celostno. Posodobljen je multimedijski vmesnik, spremenjen volanski obroč in posamezni detajli.

MINI bazira na platformi UKL2 s čemer je pridobil opcijo priključno-hibridnega pogona. Ta je vzet iz BMW serije 2 Active Tourer 225xe. Skupna moč znaša 225 KM, na baterije pa je moč prevoziti približno 40 kilometrov. Klasično ponudbo sestavljajo 1,5-litrski trivaljnik s 136 KM in 2,0-litrski štirivaljnik s 191 KM za različico Cooper S. Pri dizlih pa je motor s prostornino dveh litrov na voljo v različici s 150 KM in 190 KM.

V osnovi bodo motorji spojeni z 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, za doplačilo pa bo mogoče dobiti 8-stopenjsko avtomatiko. Za doplačilo pa bo tudi na voljo štirikolesni pogon All4. V naslednjem letu bo predstavljena še različica John Cooper Works.

Novi Countryman bo v salone zapeljal v začetku leta 2017.