Predstavljamo vam najhitrejšo serijsko izdelano limuzino, ki z mesta do 100 km/h potrebuje pičle 3,4 sekunde. 

Mercedes je predstavil najmočnejšo in najhitrejšo različico razreda E. Limuzino poganja novi 4,0-litrski V8 motor, ki nadomešča ”prostornega” 5,5-litraša. Ne glede na zmanjšano prostornino, novi motor s pomočjo turbo puhal razvije 563 KM moči in 750 Nm navora, kar zadošča za pospešek z mesta do 100 km/h v 3,5 sekunde.

Za ”malce” bolj zahtevne voznike, pa je na voljo različica E63 AMG S, ki razvije 604 KM in 850 Nm navora. S to močjo se limuzina do 100 km/h izstreli v 3,4 sekunde. Najvišja hitrost je omejena na 250 km/h, z zakupom AMG vozniškega paketa pa se hitrostna omejitev prestavi na 300 km/h.

Motor je povezan z 9-stopenjskim DTC samodejnim menjalnikom. Mercedes je povsem umaknil zadnji pogon iz močnih vozil, vendar zato v modelu E63 S 4 Matic ponuja poseben program Drift Mode (drsenje).

Divji limuzini so inženirji prilagodili zračno vzmetenje Air Body Control, dodali zaporo diferenciala, večstopenjski nadzor elektronike ter športno krmiljenje. Večji so zavorni diski in čeljusti, ki jih je možno nadgraditi v keramične s premerom 402 mm spredaj in 360 mm zadaj. Na cesti se AMG verzija razlikuje po zajetnih odprtinah za zrak na odbijaču, posebni maski, velikih platiščih, diskretnem spojlerju ter štirimi izpušnimi cevmi.

Brutalna zvezda stopi v prodajo spomladi 2017.