Največji Volkswagnov SUV – Atlas

V Ameriki je bil predstavljen največji Volkswagnov SUV do sedaj. Kljub temu, da si deli podobno MQB platformo kot sorodni Škodin Kodiaq, Passat in Ateca je od prvega 34 cm daljši, 10 cm širši in 9 cm višji. Z njegovimi 504 cm dolžine bi zagotovo z njim na naših parkirnih prostorih imeli občasne težave.

vw_atlas_07

Motorji?

Kupci v Ameriki bodo lahko doma rojeni model Atlas izbrali med dvema različnima motorjema. Šibkejši je 2,0-litrski dobro poznani bencinski motor, ki bo proizvedel 238 ameriških konjskih moči, druga izbira pa je 3,6-litrski bencinski agregat z zanimivo postavitvijo valjev v VR6 obliki in 280 konjskih moči.

Pogon?

Različica s šibkejšim motorjem bo gnana zgolj na prednji kolesni par, medtem ko bo za prenos moči močnejše izvedenke skrbel hišni 4Motion pogon.

Udobje?

Znotraj bo prostora za sedem potnikov, prtljažnik pa naj bi požrl vso kramo, ki jo bodo vsi potniki peljali sseboj.

LED svetila bodo del serijske opreme, nepreglednih in neučinkovitih zaslonov na dotik pa tokrat še ne bo. Tako bodo za vso upravljanje skrbeli klasični gumbi.

vw_atlas_04

Pride v Evropo?

Kot kaže ne, ampak naj bi namesto njega na naše ceste kmalu zapeljal večji Tiguan XL, ki bo ravno tako ponujal sedem sedežev, če ste tista izjema, ki se v avtu ne vozite sami.

Vzdržljiv podeželski fant

Volkswagen Tiguan