”Najcenejša” Tesla je še vedno za mnoge cenovno težko dostopen električen avtomobil. S prihajajočim električnim avtomobilom pa Henrik Fisker ponuja odgovor.

Preporod znamke Fisker je definitivno pokazatelj, da se bližajo korenite spremembe v avtomobilski industriji. Trenutno na področju električnih avtomobilov dominira Tesla, medtem ko veliki koncerni in nekaj butičnih zasanjakov zbira pogum za izvedbo vidnejšega prehoda k električnim vozilom.

imageshandler

Pri Fiskerju pravijo, da bo njihov novi produkt ponujal več kot to zdaj Tesla. Vozilo bo konkurent Tesli S, le da bo v prvi vrsti namenjen vsakodnevni uporabi. Torej, po velikosti model S, a cenejši kot model 3. Fisker pa že gleda v prihodnost, saj bi patent baterije, platforme in proizvodnje avtomobila rad prodal večjim družbam, katere bi nato proizvajale avtomobil. S tem bi se izognil grajenju tovarn, mreže…ter s prihrankom časa prehitel Teslo po desni.

Če se bodo Fiskerjeve revolucionarne grafenove baterije dobro izkazale, bo električni koncept globalnega, cenovno dostopnega vozila zaživel. Fisker bo avtomobil razkril v prihodnjem letu. V planu pa je tudi že manjši avtomobil, ki naj bi imel tehnologijo velikega.

Leonardo DiCaprio na obisku pri Tesli in Elonu Musku