Po dolgem čakanju in vrsti priprav je Alfa Romeo na avto salonu v Los Angelesu le razkrila svojega terenskega predstavnika, ki bo konkuriral predvsem Porsche Macanu in Jaguar F-Paceu.

1. Štiriperesna deteljica

Alfa Romeo stavi vse žetone na moč. 2,9-litrski V6 motor s 509 KM izstreli terenca z mesta do 100 km/h v slabih štirih sekundah. Števec hitrosti Stelvia Quadrifoglio se ustavi pri 284 km/h. Za prenos moči skrbi stalni štirikolesni pogon, ki s pomočjo pametne razporeditve navora (torque vectoring) skrbi za popoln oprijem in vodljivost.

alfa-romeo-stelvio-6

2. Limuzinski geni

Stelvio temelji na modularni platformi Giorgio, podobno kot limuzinska Giulia. V ponudbi motorjev bodo zato že znani motorji iz Giulie. Model Veloce bo poganjal 2,0-litrski prisilno polnjen štirivaljnik z 280 KM, kateremu bodo sledili ostali 2,0-litrski bencinski in 2,2-litrski dizelski motorji.

3. Od športnika do ekologa

Alfa Romeo je implementirala tudi svoj sistem vožnje Chassis Domain Controller in DNA (DNA Pro na Quadrifoglio) v vse različice Stelvia. Sistem omogoča prilagoditev avtomobila, koliko moči prejme vsako kolo. Na voljo so tudi trije osnovni programi vožnje: Neutral, Dynamic in Advanced Efficiency. Quadrifoglio pa ima še dodaten program poimenovan Race.

alfa-romeo-stelvio-3_0

4. Prekipeva od lepote

Vizualno je Alfa Romeo Stelvio videti kot privzdignjena Giulia. Sprednji ima zašiljene žaromete,  znamenito trikotno masko in niz velikih odprtin za dovod zraka.  Štiripeserna deteljica ima še dodatno razširjene koloteke,  strešni spojler, poudarjen zadnji difuzor in štiri izpušne cevi.

Kabina Stelvia je tudi precej pozna in vključuje 6,5-palčni zaslon na dotik (8,8-palčni zaslon za doplačilo), ki je na voljo s sistemom 14-zvočnikov Harman Kardon. Vsebuje tudi varnostne funkcije, kot so adaptivni tempomat, opozorilo pred trkom, opozarjanje pred zapustitvijo voznega pasu in parkirne senzorje.

alfa-romeo-stelvio-2

5. Dober avto, dobra cena

Prodaja nove Alfa Romeo Stelvio se bo pričela v sredini prihodnjega leta. Cena za Stelvia s štiripeserno deteljico je ocenjena na 70.000 evrov, medtem ko bo vstopna cena za Stelvia znašala 46.500 evrov.

alfa-romeo-stelvio-5

Nova Alfa Romeo Giulia

Srečanje vozil Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C Launch Edition