1,4 milijona evrov bančne pomote porabil za prostitutke, kokain in športne avtomobile

Kaj bi storil/a, če bi ti banka pustila dvigovati neomejeno denarja? 22 letnik je odkril, da lahko izkoristi bančno pomoto, ki mu je omogočala dvige vse do 1,4 milijona evrov in nato denar porabil tako kot bi pričakovali. Za prostitutke, droge in avtomobile.

Po poročanju britanskega časnika Mirror je avstralec Luke Moore nehote odkril bančno pomanjkljivost, ki mu je omogočala praktično neomejen dostop do denarja. Takrat je bil star 22 let in nekaj tisoč dolarjev v dolgovih. Seveda je priložnost izkoristil in razživel svoje sanjsko samsko življenja. Poleg žensk in drog pa je denar porabil tudi za Maseratija, Aston Martina in jahto.

Na veliki nogi je živel polni dve leti, predno so uradniki ugotovili njegovor početje in ga obdolžili z goljufijo. Obtožbo in grožnjo z zaporom je uspel ovreči, saj je dokazal, da njegova dejanja niso bila prevara.

Moore zdaj spet živi doma pri mami, vozi poceni avto in ne uživa luksiza. Po poročanju časnika Mirror pravi, da je zdaj bolj srečen, kot je bil, ko je imel ves denar na svetu. V izjavi je dejal: “Zdaj imam več sreče pri dekletih, ko imam zgolj 20 dolarjev v žepu, kot takrat ko sem imel milijone. Z leti pride pamet in samozavest, naučil sem se, da denar ne kupi vsega. Ampak je bilo odlično dokler je trajalo!”

Moore se je po tem tudi vrnil v šolo, kjer zdaj študira kazensko pravo.