Kolesar plačal visoko kazen za fotografijo s Facebooka. Oglobil ga je okoljski inšpektor!

V kolikor kolesarite po naravi, se lahko nehote zgodi tudi vam. Okoljski inšpektor je na podlagi fotografije, ki jo je objavil gorenjski kolesar, temu izdal plačilni nalog z globo 100 EUR.

Kolesar je na družbeno omrežje Facebook objavil fotografijo svojega potepanja po območju Karavank. Ker se je s kolesom vozil po planinskih poteh, ga je to drago stalo. Dva dni za tem je okoljski inšpektor opazil njegovo fotografijo in mu izdal globo.

Vožnja s kolesom po naravnem okolju je namreč z zakonom prepovedana in dovoljena le po utrjenih poteh, pa še to zgolj, če se s tem strinja lastnik oz. utrjevalec poti.

Inšpektorji lahko pri svojem delu uporabljajo vse dostopne podatke. Med njih sodita tudi internet in očitno tudi družbena omrežja.

Ob tem se pojavijo naslednja vprašanja:

Je to pokazatelj, kako je dandanes možno še tako nepredstavljiva dela opravljati s sedenjem za računalnikom? Bodo v prihodnje uradniki imeli tudi svoje službene Facebook profile? Kako točno kolo uničuje naravo?

Svetujemo vam, da naslednjič pred objavo fotografij na družbeno omrežje najprej obščete spletno stran Uradnega lista Slovenije in podrobneje preučite zakonodajo! Nekaj 100 strani, pa bo. Ali pa nastavite zasebnost vašega profila?

Po naknadnih informacijah, ki jih je na družbeno omrežje Facebook zapisal kolesar, so mu tokrat izrekli zgolj pisno opozorilo. Ob naslednji zaznani kršitvi pa bo moral plačati prej omenjeno globo.

9 stvari, ki jih morate vedeti preden seksate v avtomobilu!

https://www.avtofotomarket.si/aktualno/2016/12/12/poglejte-posledice-promente-nesrece-resevalnega-vozila-v-velenju-video/