Dvoboj Klemen vs. Žiga: Najboljši avtomobil leta 2016

Klemen

1. Alfa Romeo Giulia (QV)

Na bojišče se je v velikem slogu vrnila znamka Alfa Romeo. Limuzinska Giulia me je kupila z videzom, v različici QV pa mi je zlezla pod kožo. 510 ”vrancev”, zadnji pogon in pospešek, ki osmeši najboljše športnike.

2. Mazda MX-5

Zamenjaj sestavine, ne recept. Mazda MX-5, ki že dve desetletji ostaja zvesta originalnemu receptu, je dokaz, da za užitek in zabavo ni potrebe po futurističnih tehnologijah in farmi konjenice.

3. BMW M2

Čeprav je BMW M2 popolnoma neuporaben avtomobil za slovenske razmere, saj ima preveč moči, ki je ne moremo preizkusiti, premalo prostora za več kot 2 osebi in je popolnoma nesmiselen v mestnem vrvežu…je vrhunski izdelek bavarske znamke, ki voznika popelje tri deseletja nazaj v obdobje prvinskih vozniških užitkov.

4. Ford S-Max

Družinski enoprostorec na lestvici najboljših avtomobilov? Seveda. In iz prav posebnega razloga. Ford S-Max je eden izmed redkih modelov, ki v osnovi lahko prevaža 7 oseb in ima še prostor za nekaj prtljage. Po drugi strani pa je eden redkih enoprostorcev, ki še ni oskrunjen z raznimi ”terenskimi” dodatki. Bravo Ford, upam, da S-Max ostane še dolgo svojevrsten.

5. Renault Talisman

Po večletnem predahu se je Renault končno vrnil v poslovne vode. Dosedanjo Laguno je zamenjal Talisman, ki je k germanskemu dolgočasju prinesel oblikovno svežino.

Žiga

1. Mazda Mx-5

Brez pomisleka najboljša izbira letošnjega leta. Avto, ki dokazuje, da ne potrebuješ plačati veliko, da lahko v vožnji uživaš.

2. Hyundai Elantra

Presenečenje leta. Nisem si mislil, da bom tako navdušen ob roko na srce ne navdušujočem avtomobilu. Ampak ima popolnoma vse kar potrebuješ in vse je dovolj dobro.

3. Opel Astra (bencin)

Končno dokaz, da je bencin prava pot. Za ugodno ceno dobiš ogromno avtomobila, motor ima dovolj moči in je neverjetno varčen.

4. Volvo XC90

Okus prestiža. Nemci so morda postali malenkost preveč predvidljivi. Samo stikalo za vklop motorja Volva XC90 uvrsti na seznam najboljših vozil letošnjega leta. Škoda, da ni na voljo več kot le štirih valjev.

5. Seat Leon ST

Avto, o nakupu katerega razmišljam sam. Nič posebnega, ampak združuje vse v dizanjersko bolj privlačnem paketu Volkswagen Golfa in cenovno dostopnejšim paketom Škode Octavie. Če so ga vsi slovenski mediji razglasili za naj karavana, kdo sem jaz da jim ugovarjam?

 

Najboljši avtomobil po izboru Klemna in Žiga je Mazda MX-5!