Google predstavlja 10 najbolj iskanih avtomobilskih znamk v letu 2016

Leto 2016 se končuje in tik pred njegovim koncem je Google objavil seznam 10 najbolj iskanih avtomobilskih znamk v letu 2016. Preseneča pa nas, da se na tem seznamu niso znašle znamke, kot so Ferrari, BMW in Toyota.

10. Rolls-Royce

Le kdo bi si mislil, da bo prestižni nemški proizvajalec avtomobilov kotiral med deseterico. Največkrat iskani model med vsemi iskanimi Rolls-Royci v brskalniku Google je bil Phantom.

9. Maserati

Kljub svojim štirim modelom, Maserati ostaja med najbolj iskanimi avtomobilskimi znamkami. Čisto novi SUV Levante je v 2016 požel največ zanimanja.

8. Bentley

Britanski proizvajalec avtomobilov, sicer v lasti Volkswagna, je končal na osmem mestu. Vedno rastoča popularnost križancev in SUV vozil se odraža tudi pri kukanju v Bentleyev vozni park – uporabniki so namreč največ iskali Bentaygo.

7. Jaguar

Prestiž se lepo vidi tudi na spletu. Luksuzna vozila Jaguar so pritegnila veliko zanimanja tudi v 2016, najbolj pa so ljudje brskali za sicer že utečenim modelom Jaguar XF.

6. Ford

Na seznamu se je znašel tudi dobri, stari Ford. Ford Focus je bil največkrat iskan model tretjega največjega proizvajalca avtomobilov na svetu. Ni čudno, saj se en Focus proda skoraj na vsakih 30 sekund.

5. Volvo

Volvo, trenutno v središču kompletne celostne prenove, je obenem napovedal tudi ogromno novih modelov, ki bodo na ceste postopoma prihajali v bližnji prihodnosti. Čisto novi XC90 je v 2016 požel največ zanimanja. Mi smo ga že preizkusili in bili nad njim navdušeni.

4. Lamborghini

Če si ga ne moremo kupiti, ga pa vsaj lahko gledamo, kajne? Italijanski jekleni žrebec ostaja med najbolj iskanimi avtomobili na spletu.

3. Tesla

Čeprav ne ponuja pestrega nabora modelov, je trendna Tesla tretja najbolj popularna avtomobilska znamka na Googlu. K temu rezultatu je vsekakor pripomogel prihajajoči Model 3, ki je bil tudi najbolj iskano Teslino vozilo. Obenem pa veliko pompa naredi sleherni dogodek ali nezgoda, ki vsebuje Teslo.

2. Mercedes-Benz

Drugi najbolj iskani je bil nemški avtomobilski velikan. Najbolj popularni model na spletu je bil C300.

1. Honda

Titulo največkrat iskane avtomobilske znamke preko Googla v letu 2016 je prejela japonska znamka Honda. Novi Civic je požel ogromno zanimanja in bil obenem tudi najbolj popularni model, ki so ga ljudje občudovali preko spleta. Škoda le, da se v Sloveniji s to znamko bore malo dogaja.

10 norih potegavščin, ki razjezijo še tako miroljubno osebo!

https://www.avtofotomarket.si/aktualno/2016/12/16/10-bozicnih-daril-ki-bodo-razveselila-avtomobilisticnega-navdusenca/

10 najbolj domiselnih (ali neumnih?) prevozov stvari!