Audi je v Detroitu predstavil petmetrskega hibridnega orjaka Q8

Znamka iz Ingolstadta je v Detroitu javnosti predstavila novega člana družine Q, ki bo v serijski različici predstavljen v prihodnjem letu, ko je zanj načrtovan tudi začetek prodaje.

Audi Q8 v dolžino meri pet metrov, v širino dva metra, 1,7 metra v višino in ima kar 2,98 metra dolgo medosno razdaljo. Predstavlja novo dimenzijo športnega ubranega terenca, saj poleg modernega zunanjega in notranjega dizajna, napoveduje številne napredne sisteme. Nudi prostor za štiri potnike, prtljažnik sprejme 630 litrov. Klasični gumbi in stikala na armaturni plošči so pri Audiju preteklost. Nadomestili so jih številni zasloni na dotik.

Za pogon mogočnega Audija skrbi kombinacija 3.0 TFSI motorja z 245 kW moči in 500 Nm navora ter 100-kW elektromotor s 330 Nm navora. Skupna sistemska moč znaša 330 kW moči in 700 Nm navora. Litij-ionske baterije, ki jih je moč napolniti v dveh urah in pol, zagotavljajo 60 km vožnje na elektriko. S polno posodo goriva in napolnjenimi baterijami, pa zmore Q8 prepotovati do 1000 km.

Čez lužo predstavili prenovljeni model Mercedes-Benz GLA

Volkswagen Tiguan s tretjo vrsto sedežev