VIDEO: Tovornjak izsilil snežni plug, ga zadel in zbil v prepad!

Nesrečo pluga je zakrivil tovornjakar, ki ga je zadel in tovornjak s snežnim plugom je zgrmel v prepad. Kamera v enem izmed nasproti vozečih avtomobilov je ujela trenutek, ko je tovornjak zapel ob plug.

Oddelek za transport v ameriški zvezni državi Utah je v javnost posredoval posnetek, ki prikazuje, kako nevarno je, če prehitevate tovornjak, ki pluži avtocesto.

Nesrečo pluga je zakrivil tovornjakar, ki ga je zadel in tovornjak s snežnim plugom je zgrmel v prepad. Kamera v enem izmed nasproti vozečih avtomobilov je ujela trenutek, ko je tovornjak zapel ob plug. Tako je snežni plug izgubil nadzor in zapeljal na nasprotno polovico avtoceste ter nato navzdol v obcestni jarek. Voznik snežnega pluga z več kot 23-letnimi izkušnjami je v nesreči utrpel hude poškodbe in so ga odpeljali v bolnišnico.

Kot navajajo ameriški mediji, imajo tudi njihove plužne skupine težave z vozniki, ki jih prehitevajo, ko s cestišč čistijo sneg. Pristojni pri zimski službi sicer v tem primeru menijo, da je voznik, ko je skušal obvoziti plug, zaradi pršenja snega ostal brez vidnega polja in je tako povzročil nesrečo.

POZOR! Policijska akcija v polnem teku: V dneh urah oglobili že več kot 130 voznikov!

NEZASLIŠANO: Ceste še vedno neočiščene! – FOTO in VIDEO

VIDEO: Potnik snemal, ko so v včerajšnjem metežu z avtobusom zgrmeli s ceste