Premierno: Novi Opel Crossland X

V aktualen segment kompaktnih športnih terencev bo Opel zapeljal z novim modelom Crossland X, ki nadomešča enoprostorsko Merivo. Z dobrimi štirimi metri dolžine, višjim položajem sedenja, pomično drugo vrsto sedežev in velikim prtljažnikom, mogočno stopa med konkurenco.

Crossland X je dolg 4,2 metra, širok je 1,7 metra in visok 1,59 metra. Kompaktne mere nudijo veliko prostora za potnike v notranjosti, kjer je zadnjo klop mogoče vzdolžno premakniti za 15 centimetrov. S pomikom sedežev naprej je mogoče osnovno prostornino prtljažnika 410 litrov povečati na 510 litrov. Zadnji sedeži so deljeni v razmerju 60 : 40, ob povsem podrtih sedežih pa se prostornina prtljažnika poveča na 1.255 litrov.

Bogata oprema s poudarjeno varnostjo

Crossland X prinaša prilagodljive sprednje žaromete v LED tehnologiji. Za doplačilo bodo na voljo tudi projekcijski zaslon v voznikovem zornem kotu, vzvratna kamera s 180-stopinjskim pogledom, ogrevana volanski obroč in vetrobransko steklo, manjkal seveda ne bo niti Oplov sistem OnStar. Manjkala ne bo niti podpora Car Play.

Pri bogatem naboru opreme se najde še panoramska streha, ergonomski sedeži s certifikatom AGR ter možnost odklepanja, zaklepanja in vžiga motorja brez ključa.

Med temi sistemi bodo že omenjena vzvratna kamera, opozarjanje na nalet s prepoznavanjem pešcev in samodejnim zaviranjem v sili (od pet do 85 km/h), opozarjanje voznika v primeru zaznane utrujenosti, pomoč pri ohranjanju voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov in nadzor mrtvih kotov.

Pri Oplu za zdaj še niso razkrili tehničnih podrobnosti, bo pa poleg bencinskih in dizelskih motorjev, na voljo tovarniška vgradnja pogona na avtoplina, za prenos moči pa bodo skrbeli šeststopenjski ročni in samodejni menjalniki.

Opel bo Crosslanda X v javnosti prvič pokazal 1. februarja v Berlinu, nato sledi predstavitev na avtomobilskem salonu v Ženevi.

5 dejstev o novi Opel Insignii Grand Sport – #FOTO

Nova Opel Zafira prinaša sedem razlogov

https://www.avtofotomarket.si/testi/2015/09/13/opel-adam-s-2/