Druga generacija Škode Yeti predstavlja svojo konceptno obliko

Od predstavitve prvega modela Yeti na salonu v Ženevi, je minilo že skoraj 8 let.

To, da bo Škoda v naslednjem letu predstavila drugo generacijo Yetija je potrdil šef znamke Bernhard Maier, ki je za AutoExpress povedal, da je križanec že v nastajanju, da zgleda dobro in popolnoma sovpada ter dopolnjuje portfolio Škode.

Šef se v detajle ni spušča, vendar lahko špekuliramo, da bo Yeti zgrajen na MQB platformi, kar pomeni, da bo gnan s koncernskimi pogonskimi sklopi ter si z njimi delil tehnologijo.

Vizualno bo Yeti z drugo generacijo prešel na terenski oziroma crossover stil in bo s tem opustil svojo prvotno ”dostavniško” obilko. Z nižjo strešno linijo, ožjimi lučmi bo povzemal poteze večjega Kodiaqa. Hkrati bo bolj praktičen in prostoren, saj bo ponujal več prostora za potnike in prtljago. Prostornina prtljažnika naj bi sprejela več kot 500 litrov.

Motorna paleta bo sestavljena iz bencinskih motornih različic 1.0 TSI in 1.4 TSI ter dizelskih 1.6 TDI in 2.0 TDI. Najverjetneje bo na voljo še hibridna verzija, v kombinaciji s 1.4 TSI motorjem in elektromotorjem, s skupno močjo 218 KM.

Osnovne različice bo poganjal sprednji kolesni par, medtem, ko bo močnejše variante možno nadgraditi s štirikolesnim pogonom. Seveda bo opcijsko na voljo še samodejni DSG menjalnik.

Kot je v Škodini navadi, se bodo standardnim paketom opreme sčasoma pridružile različice Scout in bolj dinamično naravnani Sportline.

Vir: Carscoops

Velik in prostoren češki medved, Škoda Kodiaq, v Sloveniji od 20.990 evrov!

https://www.avtofotomarket.si/testi/2015/12/22/skoda-superb-2-0-tdi-lk/

Škoda Octavia Scout