5 stvari, ki jih morate vedeti o novem Audiju A5 Coupe in A5 Sportback

Pred 10 leti je Audi z rojstvom modela A5 ustvaril evforijo, ki je v hipu zajela cel svet. Kupeju se je dve leti za tem pridružila še brez-strešna različica. Leta 2010 pa je Audi predstavil še petvratno različico A5 Sportback, ki je združila športno eleganco z izredno funkcionalnostjo.

V drugi generaciji družina A5 izpostavlja sodoben dizajn z izrazitejšimi linijami, zmogljive 6-valjne motorje za več užitka v vožnji in večjo učinkovitost ter tehnološko napredne rešitve v potniški kabini.

1. Športna eleganca

Nova generacija ostaja zvesta svojim športnim genom. Proporcionalna razmerja med dolgim pokrovom motornega prostora, daljšo medosno razdaljo in kratkimi previsi odražajo športnost novega Audija A5 Coupe.

Oblikovno se A5 nanaša na model A4, vendar bolj oblika, impresionira koeficient zračnega upora, 0.25 Cx, ki je trenutno najboljši oziroma najnižji med tekmeci. Zaradi uporabe nove platforme je model A5 shujšal za 60 kilogramov in pridobil nekaj centimetrov v dolžino. Coupe je tako daljši za 2- in Sportback za 4-centimetre.

Zaradi spremembe zunanjih dimenzij pa se je povečal tudi prtljažni prostor, ki zdaj meri 465 litrov pri kupeju in 480 litrov pri petvratni limuzini.